هر آنچه درباره کارخانه تراشه جدید اینتل، بزرگترین محل تولید سیلیکون جهان می‌دانیم

 

جدیدترین کارخانه تراشه اینتل تا سال ۲۰۲۵ در ایالت اوهایوی آمریکا با سرمایه اولیه ۲۰ میلیارد دلاری تکمیل خواهد شد.

اینتل مدعی شده که این کارخانه تراشه پس از تکمیل فرایند ساخت خود به بزرگ‌ترین مرکز تراشه‌سازی جهان تبدیل خواهد شد. اما آیا این کارخانه می‌تواند به معضل بزرگ کمبود تراشه و مشکلات مرتبط با آن پایان دهد؟ آیا اینتل می‌تواند با ساخت چنین کارخانه‌ای گوی سبقت را از دیگر پیشتازان صنعت تراشه برباید و آیا این کارخانه واقعاً به بزرگترین کارخانه تراشه جهان خواهد شد؟
در این مطلب به این سؤالات پاسخ خواهیم داد و در مورد هر آنچه را که باید در مورد کارخانه تراشه اینتل بدانید، توضیح می‌دهیم.


اینتل مدتی پیش اعلام کرد قصد دارد به ادعای خود بزرگ‌ترین کارخانه ساخت تراشه دنیا را در آمریکا با وسعتی در حدود 4 کیلومتر مربع در شهر نیو آلبانی ایالت اوهایو احداث کند.
ساعاتی بعد از اعلام این خبر توسط اینتل، رئیس‌جمهور آمریکا، جو بایدن، مایک دواین، فرماندار اوهایو، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایلات متحده آمریکا، پاتریک پی. جلسینگر، مدیرعامل اینتل و سایر مدیران اجرایی و مقامات محلی اوهایو اذعان کردند تخصیص بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری می‌تواند هر مشکلی را برطرف کند و مثل یک نوش دارو باشد.

از میان مشکلات مورد نظر این مقامات می‌توان به مسائلی همچون رقابت‌های جهانی، امنیت ملی، مشکل کمبود تراشه، تبعیض نژادی و جنسیتی در استخدام در مشاغل مهم و پایه و حتی خود مسئله تورم اشاره کرد.
مسئولان اینتل مدعی هستند کارخانه این شرکت در آینده به نسخه‌ای از سیلیکون ولی در اوهایو تبدیل خواهد شد. عبارت «Heartland» به معنی مرکز و قلب سیلیکون حداقل هشت بار در رویدادی زنده تکرار شد. تردیدی نیست که چنین سرمایه‌گذاری عظیمی موفقیت بسیار بزرگی برای اینتل محسوب می‌شود.

 

همین موضوع باعث شد این شرکت رویکرد تولیدش را کاملاً تغییر دهد و از یک سو میزان تولیدش را دو برابر کند و از سوی دیگر برای رقبای خود تراشه تولید کند. حتی این غول تراشه‌سازی برای تولید تراشه‌های اختصاصی خود از رقبایش نیز کمک گرفته است. در ۴۰ سال گذشته این نخستین باری است که اینتل می‌خواهد در کارخانه جدید تراشه خود سنت‌شکنی کند و تمام رویکردهای تولید خودش را تغییر دهد. در حقیقت در این کارخانه جدید کارخانه‌های اینتل در آریزونا، مکزیکوسیتی و اورگن با یکدیگر ادغام می‌شوند.

وعده‌های اینتل در مورد کارخانه تراشه جدیدش

اعتبار در نظر گرفته شده برای این کارخانه جدید مشخص است و ۲۰ میلیارد دلار سرمایه اولیه برای ۲ Fab (کلمه Fab مخفف کلمه Fabrication Plants به معنای کارخانه تولید است؛ در این کارخانه‌ها معمولاً ویفرهای سیلیکونی تولید می‌شوند) در نظر گرفته شده است. عملیات احداث این دو کارخانه از اواخر سال میلادی جاری آغاز می‌شود و انتظار می‌رود فعالیت خود را از سال ۲۰۲۵ آغاز کنند.

 

اینتل در مورد کارخانه تراشه جدید خود وعده‌های پر سروصدای دیگری هم داده است؛ مثلاً اینکه در سایت تراشه‌سازی اوهایو به‌جای دو کارخانه یا همان Fab هشت کارخانه ایجاد خواهد شد. درصورت ساخت تمام بخش‌های این کارخانه به‌صورت کامل، میزان سرمایه‌گذاری در آن در ۱۰ سال آینده به ۱۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید و این کارخانه به بزرگ‌ترین مرکز تولید قطعات نیمه‌هادی در جهان تبدیل خواهد شد.


البته مسئولان امر اینتل در کنفرانسی مطبوعاتی اذعان کرده‌اند در مورد این موضوع مطمئن نیستند و ممکن است نتوانند سایت خود را به بزرگ‌ترین مرکز ساخت تراشه جهان تولید کنند. مسلما تحقق چنین هدفی به تلاش زیادی نیاز دارد و هدف خطرپذیری محسوب می‌شود و تنها در صورتی محقق می‌شود که یارانه‌های فدرال به اینتل اختصاص پیدا کند.


«ویلیام موس» (William Moss)، سخنگوی اینتل در مصاحبه‌ای اذعان کرد که این شرکت قصد دارد در ۱۰ سال آینده ۱۰۰ میلیارد دلار در کارخانه تراشه خود سرمایه‌گذاری کند؛ اما مطمئناً درصورتی‌که اینتل کمک‌های دولتی را دریافت نکند، رسیدن به این رقم سرمایه‌گذاری برای آن دشوار خواهد شد.
در ضمن اینتل قصد دارد در ۱۰ سال آینده ۱۰۰ میلیون دلار برای آموزش نیروهای انسانی خود نیز سرمایه‌گذاری کند تا بتواند تعداد بیشتری از افراد بااستعداد و با مهارت را از منطقه اوهایو جذب و استخدام کند.

 

همچنین این شرکت قول داده ۳۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد کند و در کنار آن ۷۰۰۰ فرصت شغلی دیگر نیز در زمینه ساخت‌وساز ایجاد شود. ظاهرا ۱۴۰ شرکت تأسیس‌شده در اوهایو نیز به‌عنوان تأمین‌کننده با اینتل روابط تجاری برقرار خواهند کرد. مسئولان امر اینتل اذعان کرده‌اند متوسط درآمد سالانه کار در کارخانه‌های اینتل ۱۳۵ هزار دلار است.

 

سوالات پیرامونی کارخانه تراشه‌سازی اینتل در اوهایو

در ادامه مطلب به سؤالاتی در رابطه با ابرکارخانه تراشه آینده اینتل پاسخ می‌دهیم.

آیا این کارخانه تراشه اینتل می‌تواند مشکل کمبود تراشه، قیمت خودرو و تورم را برطرف کند؟

با وجود اینکه کمبود تراشه یکی از مشکلات بسیار بزرگ در حوزه زنجیره تأمین محسوب می‌شود و صنعت خودرو را کاملاً تحت تأثیر قرار داده است، پیشتازان صنعت تراشه معتقدند این مشکل در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ مرتفع خواهد شد؛ اما متأسفانه تأسیس کارخانه عظیم تراشه اینتل هم در کوتاه‌مدت به رفع این مشکل کمکی نخواهد کرد؛ زیرا همان‌طور که گفتیم انتظار می‌رود فعالیت این کارخانه از سال ۲۰۲۵ آغاز شود و طبیعتاً تا آن زمان نمی‌توان برای پایان دادن به مشکل کمبود تراشه روی آن حساب کرد. «پت مورهد» (Pat Moorhead)، تحلیلگر شرکت پژوهشی »مور اینسایت و استراتژی» (Moor Insights & Strategy) نیز این موضوع را تأیید کرده است.
اینتل برای خودروها تراشه تولید نمی‌کند (حداقل در زمان کنونی)؛ بنابراین حتی در صورت راه‌اندازی کارخانه عظیم این شرکت باز هم مشکل کمبود تراشه برای خودروها برطرف نخواهد شد. اینتل در سال ۲۰۱۷ شرکت عرضه‌کننده تراشه‌های خودروهای خودران موبایل‌آی (Mobileye) را خریداری کرد؛ اما تراشه‌های موردنیاز این شرکت را اینتل تولید نمی‌کند و TSMC این وظیفه را برعهده دارد.
هیچ یک از این مسائل مانع افزایش قیمت خودروها توسط جینا ریموند، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و مایک دواین، فرماندار اوهایو و وابسته کردن قیمت آن‌ها به تورم جلوگیری نکرده است. به گفته ریموندو، افزایش قیمت خودروها مسبب یک‌سوم تورم کنونی است. در حال حاضر به اندازه کافی تراشه موجود نیست. به همین دلیل اعلام خبر ساخت یک کارخانه عظیم تراشه‌سازی توسط اینتل در آینده نزدیک، خبر بسیار خوبی محسوب می‌شود.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید